boeken

De Poortwereld:

-De Storm
-Het uur van de weerwolf
-Het offer
-De witte heks

Wat als er nog een wereld is naast de onze?

Na de plotse dood van hun moeder komen Elias en Nina in een weeshuis terecht. Daar voelen ze zichvreselijk ongelukkig en Elias vat het plan op te ontsnappen. Hij wil met zijn zus naar een plaats waar ze zich weer gelukkig kunnen voelen. Maar als ze midden in een bos terechtkomen in een vreemd, oud landhuis met zonderlinge bewoners, wordt al snel duidelijk dat er overal gevaar loert. Ze mogen vooral nooit door de Poort na een onweer! Voor wie dan toch door de Poort gaat, is er geen weg meer terug...
 

De vierdelige fantasyreeks met prachtige illustraties is aan antwoord op de vraag van de ontelbare Donkere Getallenfans naar meer...

 

voor lezers vanaf 11 jaar

 


Eilanden: De Profetie, De Gave, Zeneria

Een waanzinnig spannende, mysterieuze en pakkende fantasy-trilogie!

Bekijk de trailer op youtube.com/watch?v=HhaemgKUUXs

voor lezers vanaf 14 jaar


De donkere getallen VII: Reis naar de toekomst

Directeur Lovecraft stelt Harry voor een grote uitdaging: is het mogelijk naar de toekomst te reizen? Hoewel Maureen er tegen is, besluit Harry toch zijn geluk te beproeven. Maar de wereld blijkt op iets minder dan negentig jaar tijd enorm veranderd. Het WITCH lijkt wel verlaten, er rijden geen auto’s meer en de mensen zien er op zijn minst gezegd vreemd uit. En dan zijn er ook nog de gevaarlijke ondergronders die in donkere tunnels leven: in hun handen kom je beter niet terecht. Of komt het gevaar ook nog van een andere kant? Heeft Harry een reis te veel gemaakt?

 

REIS NAAR DE TOEKOMST is het zevende deel van een spannende, avontuurlijke en bekroonde reeks over een jonge tijdreiziger, die reeds tienduizenden lezers aan hun stoel nagelde.

Voor lezers vanaf 10 jaar

 


GEWOON ANDERS

Samuel is zwaar autistisch. Hij spreekt niet en vermijdt elke vorm van contact. Wanneer Rani zijn nieuwe buurmeisje wordt, verandert er echter iets. Rani kan prachtig zingen. Met de klank van haar stem bereikt ze iets waar anderen niet in slagen: ze komt binnen in Samuels stille wereld.

Al te vaak worden mensen met de een of andere afwijking bestempeld als nutteloos voor de samenleving, want ze zijn niet normaal. Toch hebben ook zij hun kwaliteiten: ze zijn gewoon anders.

Gewoon Anders is een boek dat je raakt tot in het diepst van je ziel...

 

 

Voor lezers vanaf 13 jaar

 


HEAVEN CAN WAIT: JAGERS

 

De spanning stijgt in het tweede kwadrant nu de opstandige reiziger Valdert het niemandsland is binnengedrongen. Wachters hebben Anjelka ontvoerd en leiden haar mee het niemandsland in om Valdert te lokken. Maar jagers van het derde kwadrant liggen op de loer en hebben zo hun eigen redenen om het meisje in handen te krijgen. Het derde kwadrant is een onherbergzame wereld die wordt overheerst door emoties als haat en jaloezie. Het lijkt onmogelijk voor Valdert om Anjelka heelhuids uit deze wereld te krijgen. De enige mogelijke uitweg: het vierde kwadrant!

Met dit tweede deel van Heaven can Wait reis je steeds verder in de mysterieuze wereld na de dood. De vier kwadranten ontplooien zich volledig en vormen het toneel voor een razend spannend slot van dit fantasy-werk.

Jagers is het zinderende slot van dit spannende tweeluik.

 

Voor lezers vanaf 14 jaar

 


HEAVEN CAN WAIT: REIZIGERS

Ze waren zo verschillend. Twee werelden die elkaar in geen honderd jaar hadden kunnen raken. In een mensenleven hadden ze elkaar dus gemakkelijk kunnen ontlopen. En toch gebeurde het. Het lot zit je altijd op de hielen…

 

Het lot van Anjelka en Christopher wordt op een vreemde manier verbonden wanneer ze elkaar op hun verjaardag voor het eerst ontmoeten. Ze kunnen elkaar niet vergeten en omdat geen van beiden weet waar de ander woont, gaan ze naar elkaar op zoek. Maar er is iets vreemds aan de hand met Christopher. Geregeld wordt hij getroffen door felle, verblindende lichtflitsen waardoor hij even van de wereld is. En wie zijn de geheimzinnige figuren die Christopher voortdurend gadeslaan? Wat willen ze van hem?

Reizigers is het eerste deel van een bevreemdend verhaal dat de wereld zoals wij hem kennen volledig op zijn kop zet. Als je altijd al dacht dat we hier alleen zijn, zal je je mening misschien moeten herzien. Maar om dát te begrijpen, moet je eerst doodgaan…

 

Voor lezers vanaf 14 jaar

 


Hart van Goud

Ik ga helemaal op in mijn muziek. De golven stromen door me heen en ik heb het gevoel dat ik één ben met mijn instrument. Zo moet het ongeveer klinken in de hemel. En dan is daar die verkeerde noot. Opnieuw! En weer die verkeerde noot. Opnieuw! Hoe vaker het mislukt, hoe meer ik me opwind, hoe bozer ik word. Ik kan maar niet accepteren dat ik dit lied niet kan spelen zoals het hoort. Ik vloek als een ketter. Ik wil niet dat het morgen lukt, het moet nu lukken. Falen mag niet, zeker niet op de saxofoon. Ik wil iets betekenen, ik wil goed zijn! 

 

Hoe voelt het als we dood zijn? Doet het pijn? Weten we nog iets? Of zijn we helemaal weg?Jonas Bols was pas dertien toen hij het leven verloor in een tragisch ongeluk. Hij kijkt heel openhartig terug op zijn leven en geeft de lezers van dit boek – vaak met een knipoog – een gouden raad:  geniet van het leven! 

 

Dit boek kwam tot stand via gesprekken met de ouders, de zus en de vrienden van Jonas. Het is een eerbetoon aan een bijzondere jongen die veel te vroeg is gestorven.

 

Voor lezers vanaf 13 jaar
2de druk

 


Aanvallen! Tovenaars

Tovenaar zijn, ja, dat lijkt je wel wat. Drankjes brouwen waar je slimmer of knapper van wordt, een vervelende leraar met een simpele toverspreuk doen verdwijnen… Je zou voor minder tovenaar worden. Maar is het allemaal wel zo eenvoudig? Gawain kan je vertellen dat de opleiding lang en zwaar is. 

Gawain is leerling van de grote tovenaar Ambrosius, raadsman van koning Leodegrance. Zijn meester maakt zich op om deel te nemen aan de Grote Bijeenkomst, een toernooi dat om de zeven jaar wordt georganiseerd. De beste magiërs van het land nemen het tegen elkaar op om uit te maken wie de grootste tovenaar is. Maar Heidrun, de dochter van de koning, maakt het Ambrosius knap lastig met haar onredelijke eisen… 

Naast het verhaal van Gawain en tovenaar Ambrosius bevat dit boek heel wat informatie over de geheimen van tovenaars. Welke kruiden gebruiken ze en waarvoor? Kunnen ze echt toveren? Hoe maak je een toverspreuk? Wat doe je allemaal in een toverdrank? Deze en zoveel meer vragen worden beantwoord in dit boek.

Voor lezers vanaf 9 jaar

 


Bad Trip

Met wijd opengesperde ogen en zijn mond geopend in een laatste waanzinnige schreeuw zag hij het metalen monster op zich afkomen. Toen kwam de klap. Tot zijn verbazing voelde hij geen pijn. Zijn lichaam werd aan stukken gereten en zijn hoofd zweefde kort door de lucht. Toen knapte er iets in zijn hersens. Een korte, droge knak, en daarna was alles stil. Zwart en stil.in een laatste waanzinnige schreeuw zag hij het metalen monster op zich afkomen. Toen kwam de klap. Tot zijn verbazing voelde hij geen pijn. Zijn lichaam werd aan stukken gereten en zijn hoofd zweefde kort door de lucht. Toen knapte er iets in zijn hersens. Een korte, droge knak, en daarna was alles stil. Zwart en stil. 

 

 

 

 

Wanneer een experiment met drugs verkeerd afloopt, wordt de wereld van Kurt grondig overhoop  gehaald. Hij raakt in een diepe coma en de artsen staan voor een raadsel. Want wat betekent al die hersenactiviteit op de monitorschermen? Wat gaat er om in het hoofd van Kurt? Kan hij tot leven komen in een andere wereld, terwijl hij hier langzaam doodgaat? Meer nog, is hij in staat die andere wereld te behoeden voor de ondergang?

Bad Trip is een spannend, geheimzinnig en duizelingwekkend verhaal.

Voor lezers vanaf 14 jaar

 


Opgefokt!   

Meisjes, drank en razendsnelle scooters: meer heeft Kenneth niet nodig om gelukkig te zijn. Zijn vrijheid gaat boven alles en hij laat zich door niemand de wet dicteren. Tegen tweehonderd per uur raast hij door het leven en niets of niemand kan hem tegenhouden. Of toch…?

 

 

 

 

Voor lezers vanaf 14 jaar
2de druk


Aanvallen! Ridders

Ridderverhalen zijn al zo oud als … nou ja, de ridders zelf, natuurlijk. Gezeten op fiere strijdrossen en uitgedost in de fraaiste wapenrustingen trekken ze ten strijde om kinderen en zwakken, maar vooral mooie jonkvrouwen te redden. Je zou voor minder kiezen om ridder te worden.

Maar is dat allemaal wel zo eenvoudig? Er zijn heel wat dingen waar je moet op letten en de opleiding is lang en zwaar.

Jolan weet er alles van. Hij is schildknaap van de arme, ietwat eigenaardige ridder Morningdew en droomt ervan ooit de riddersporen te ontvangen. Een droom waarvoor hij heel wat avonturen moet doorstaan.

 

Naast het verhaal van Jolan en ridder Morningdew bevat dit boek heel wat informatie over het leven van de middeleeuwse ridders. Hoe kun je ridder worden? Welke taken heeft een schildknaap? Met welke wapens moet je leren vechten? Hoe ziet hun kledij eruit? Wat zijn de regels van de ridderlijkheid? Waar wonen ridders? Welke gevechten leveren ze? Deze vragen en zoveel meer worden beantwoord in dit boek dat de middeleeuwen voor je ogen tot leven brengt.

Voor lezers vanaf 9 jaar


Aanvallen! Gladiatoren

Het grote Romeinse rijk heerste lange tijd over de wereld. Maar niet voor iedereen was het een pretje om daar te leven.  De gladiatoren kunnen daarvan meespreken. Tenminste, zij die de arena overleefden.

De Galliërs Vartax en zijn zoon, Certix, worden gevangengenomen tijdens een Romeinse strooptocht. De twee worden verkocht als slaven en komen terecht in een school voor gladiatoren. Een waar gevecht om te overleven begint…

 

 

Naast het verhaal van Certix en Vartax bevat dit boek heel wat informatie over het leven van de gladiatoren. Hoe werden ze opgeleid? Waar woonden ze? Wat aten ze? Met welke wapens vochten ze? Hadden ze een kans om vrij te komen? Deze vragen en zoveel meer worden beantwoord in dit boek dat het oude Rome terug tot leven brengt.

Voor lezers vanaf 9 jaar
Genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2011-2012


De donkere getallen VI: Ridder voor altijd

 

Tijdens een bezoek aan Antwerpen kan Harry het niet laten om even een trip door de tijd te maken. Het loopt echter niet zoals hij had gepland: niet alleen belandt hij in een middeleeuwse kerker, maar door zijn toedoen wordt een nietsvermoedende middeleeuwse ridder naar het Antwerpen van vandaag geflitst.

Harry moet alles in het werk stellen om uit zijn benarde situatie te ontsnappen, zodat hij op zoek kan gaan naar de arme middeleeuwer, die niet weet wat hem overkomt.

 

In dit zesde deel van de populaire Donkere Getallen-reeks wordt de wereld letterlijk op zijn kop gezet. Net zoals de andere delen in de serie kun je dit grappige en spannende boek apart lezen.

 

Voor lezers vanaf 10 jaar


Gatenkaas

 

Voor het werk vertrekken Aukes ouders naar Congo…  voor een heel jaar! Auke ziet het helemaal niet zitten om hen te vergezellen en mag na lang zeuren voor een jaar bij opa gaan wonen.  De grote Theodorus-Hypoliet Vanderkassel is wat blij dat zijn kleindochter bij hem intrekt en neemt haar op sleeptouw tijdens zijn heldhaftige verkenningstochten in het grote bos achter zijn huis. Maar opa’s geheugen laat het geregeld afweten en wanneer twee gevaarlijke gangsters zijn pad kruisen  moet hij zijn hersens pijnigen om zich te herinneren waar hij die dekselse karabijn weer heeft gelaten…

Gatenkaas is een grappig, ontroerend en spannend verhaal over een zelfstandig tienermeisje en haar dementerende opa.

 

Voor lezers vanaf 10 jaar

leesniveau: AVI oud 9, AVI nieuw M7


Junior, een verhaal van hoop

“Mijn tante heeft me het huis uitgezet. Het gezwel boven mijn rechteroog wordt steeds groter en ze zegt dat het een teken van de duivel is…” 

 

                                        
Zo begint het verhaal van de twaalfjarige Junior. Door een snelgroeiende kiste boven zijn rechteroog wordt hij op straat gezet en moet hij zich alleen zien te redden in de arme achterbuurten van Kinshasa. Hij wordt er een van de vele ‘shegues’, de straatkinderen die elke dag een gevecht leveren om te overleven. Wanneer hij ook nog lepra krijgt, lijkt hij helemaal een vogel voor de kat. Alleen een mirakel kan hem nog redden…

Junior was in 2007 het boegbeeld van de campagne van Damiaanactie. In december reisde ik naar Congo om er Junior te ontmoeten. Samen met hem verkende ik de stad en we bezochten er alle plaatsen waar Junior heeft rondgedoold tijdens de vijf jaar dat hij op straat leefde. Het waargebeurde verhaal van Junior is zowel schokkend als ontroerend en geeft een mooi beeld van de onvoorstelbare kracht en moed van een jongen die niets of niemand meer heeft. 

Met een nawoord van Brahim. In zijn hoedanigheid van Damiaanactie-ambassadeur bezocht  de zanger Junior meerdere malen.

MET KLEURENFOTO'S!

VERTAALD IN HET FRANS

 

Voor lezers vanaf 12 jaar
 


Roodkontje

Een droom hoeft niet altijd een droom te blijven, zegt men. Iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn. En ik dan? Ben ik dan zo afschuwelijk dat niemand van me houdt? Zelfs op plaatsen waar je over de hoofden kunt lopen, voel ik me nog alleen. Ik wou dat ik dood was…

Met dit dagboekfragment begint het verhaal van Yana. Ze is vijftien en woont bij haar moeder. Op school wordt ze voortdurend gepest. Zelfs thuis op haar kamer is ze niet veilig; het internet opent immers alle deuren. Haar situatie lijkt hopeloos…

Voor lezers vanaf 13 jaar

2de druk

 


De donkere getallen V: Piratennest

7 juni 1692 Het leven in Port Royal, Jamaica wordt letterlijk door elkaar geschud wanneer een enorme aardbeving, gevolgd door een tsunami, de stad met de grond gelijk maakt. De helft van de  havenstad verdwijnt voorgoed onder water, ook de synagoge waaronder een fabelachtige piratenschat verborgen ligt. Reden genoeg voor de directeur van het WITCH om Harry naar het verleden te sturen, op zoek naar de schat. Maar naar de Caribische zee reizen in 1692 doe je niet voor je plezier: het wemelt er van de piraten!

Net zoals de andere delen uit de Donkere Getallen-reeks kan je ook dit verhaal apart lezen.


Voor lezers vanaf 10 jaar

 


DE PIJN VOORBIJ

Het begin van het eerste jaar aan de universiteit betekent voor Lucas letterlijk de start van een nieuw leven. Zijn jeugd - een aaneenrijging van pesterijen - hoopt hij voorgoed achter zich te laten. Maar Lucas sleept een geheim met zich mee. Een geheim dat hem langzaam maar zeker van binnenuit opvreet...

Hoever kunnen pesterijen iemand drijven? Bestaat er een punt vanwaar geen terugkeer meer mogelijk is? Steeds vaker vernemen we ontstellende berichten over jongeren die totaal door het lint gaan en een spoor van vernieling achterlaten...

 

Voor lezers vanaf 14 jaar

 


IK BEN TOCH NIET GEK?

Gent omstreeks het begin van de twintigste eeuw. Michel is een onhandelbare jongen. Zijn ouders hebben het lastig met hem en na overleg met de dokter beslissen ze hun elfjarige zoon toe te vertrouwen aan het Dr. Guislaininstituut. Ze zijn er immers van overtuigd dat de jongen een psychiatrische behandeling nodig heeft. De wereld van Michel wordt op zijn kop gezet wanneer hij in het gesticht kennis maakt met de andere jongen patiënten. Ze gedragen zich allemaal heel vreemd, iedereen heeft zijn eigenzinnige maniertjes en sommigen zijn ronduit mismaakt.
Langzaamaan groeit bij Michel het besef dat hij hier helemaal niet thuishoort. Maar wegkomen doe je hier niet zomaar: het instituut is perfect van de buitenwereld afgeschermd...

Hoe ging het er een eeuw geleden aan toe in een 'gekkenhuis'? Samen met Michel ontdekt de lezer deze onbekende wereld.

Met authentieke foto's.

Voor lezers vanaf 10 jaar
2de druk

 


LILJANA: het verhaal van een adoptie 

Ze staarde naar de scherven. Haar tranen vermengden zich met het bloed dat van haar arm druppelde… Het zou geen pijn doen, maakte ze zichzelf wijs. In ieder geval niet meer dan het leven.

Liljana, een Roemeens meisje, is zes jaar wanneer ze door een Vlaams gezin wordt geadopteerd. Waar ze jarenlang van gedroomd heeft, wordt werkelijkheid: een eigen moeder en vader. Maar in haar tienerjaren groeien de twijfels. Wie is ze echt? Waarom heeft haar eigen moeder haar baby afgestaan? Ze voelt zich een vreemde in een vreemd land en wil terug naar Roemenië. Zal ze daar antwoorden vinden?

 

Op haar 18de maakte Liljana een reis naar haar geboorteland. Tv-kijkend Vlaanderen kon haar op die reis volgen in de documentaire 'Het leven zoals het is: adoptie'. Zijzelf was het die de wens koesterde om haar verhaal in boekvorm te zien verschijnen.

Voor lezers vanaf 13 jaar

 


Alleen in het donker

 

De tienjarige Thomas mist zijn vader. Vroeger was hij heel gelukkig, maar nu wordt hij vaak geslagen en  opgesloten in de kast onder aan de trap. Hij is heel bang daar in het donker. Tot er iets heel vreemds gebeurt...

 

 

MET ILLUSTRATIES IN KLEUR!

 

 

Voor lezers vanaf 10 jaar


De donkere getallen IV: Katharentreden

Harry De Wilde heeft formules bemachtigd om veilig door de tijd te reizen en krijgt zijn eerste officiële opdracht. Een professor aan een Franse universiteit vraagt hem terug te gaan naar het jaar 1244, naar de katharenburcht Montségur. Volgens de legende werd de heilige graal daar immers voor het laatst gezien en de professor heeft er veel voor over om te weten te komen wat er met die legendarische schat is gebeurd. Maar de soldaten van de Franse koning belegeren de burcht, wat de opdracht levensgevaarlijk maakt… 

Dit vierde deel in de populaire Donkere Getallenreeks kan apart gelezen worden. In boeken en films wordt al jarenlang gezocht naar de heilige graal. De waarheid omtrent het verdwijnen van dit mysterieuze voorwerp is zo onthutsend dat niemand dit ooit had durven denken…

Voor Lezers vanaf 10 jaar

2de druk


Verkeerd moment, verkeerde plaats

Drie dagen voor Kerstmis komt Eva met haar fiets onder een auto terecht. De chauffeur
stopt, loopt terug om de zwaar beschadigde fiets in zijn auto te laden en rijdt dan met
gedoofde lichten weg. Het jonge meisje laat hij voor dood achter.
Zeven weken later ontwaakt Eva uit een diepe coma en dan begint haar gevecht om
opnieuw te kunnen leven.
Een waar gebeurd verhaal...

 

 

 

Voor lezers vanaf 13 jaar
6de druk


De donkere getallen III:De grot vanMerlijn

Harry brengt zijn vakantie door bij Maureen in Tintagel. Maureen neemt
hem mee naar Tintagel Castle, de plaats waar de legendarische koning
Arthur zou zijn geboren. Ze brengt hem echter niet naar de ruïne, die door
alle toeristen wordt bezocht, maar naar een grot die bij hoog tij helemaal
onderloopt. Volgens de legende woonde Merlijn hier vroeger. Wanneer Harry
de grot verkent, ontdekt hij tot zijn verbazing een heleboel donkere getallen
tegen de zoldering…
 

Voor lezers vanaf 10 jaar
2de druk

BEKROOND: Eerste prijs Kinder- en jeugdjury Vlaanderen 2007


Mara

“Het gevaar is groot dat je ook geraakt wordt door de sterren, Mara. Misschien wil je zelf wel helemaal niet meer terugkomen.”
“Dat risico moet ik dan maar nemen,” antwoordde Mara zonder na te denken.

Mara’s broer Jaron lijdt aan een vreemde, ongeneeslijke ziekte. De artsen staan voor een raadsel, maar volgens Mara’s ietwat wereldvreemde tante Isolde bestaat er een medicijn om hem te genezen. Daarvoor moet Mara wel bereid zijn een gevaarlijke tocht te ondernemen naar een onbekende wereld. Deze wereld bevindt zich aan de andere kant van een mysterieus opduikende brug en er is nog nooit iemand van teruggekeerd.
Enkel gewapend met de liefde voor haar broer begint Mara aan een fantastische zoektocht…

Voor lezers vanaf 12 jaar.


De donkere getallen II: Gevangen in de tijd

Wanneer meneer Wholearth, de nieuwe prefect van het WITCH (Wonderfull Institute for Terrific Children) in Stratford-on-Avon, Harry de Wilde opdracht geeft om de kerstversiering in het fysicalokaal weg te halen, begint er een ongelooflijk avontuur voor Harry. Als hij ongewild door een tijdpoort stapt, belandt hij in het jaar 1837, jaar waarin de waanzinnige dokter Skull vreselijke experimenten uitvoerde op zijn zwakzinnige patiënten.

Voor lezers vanaf 10 jaar.
2de druk


Kristal van hoop

De oude Melchior is verhalenverteller, net zoals zijn vader en grootvader voor hem. Al jaren is hij wanhopig op zoek naar een opvolger, die Ene die zijn werk kan voortzetten. En dan ontmoet hij Jonathan. Samen gaan ze op reis in een wereld van fantasie, op zoek naar het kristal van hoop. Tijdens hun tocht ontmoeten zij Schaduw, een man die aan de kost komt met het overbrengen van boodschappen van mensen die te bang zijn om de gevaren van het woud te trotseren, en die weigert zich bang te laten maken door het steeds oprukkende duister. Dit duister wordt veroorzaakt door de heks Morwena, een schepsel dat naar macht hongert en diep in haar grot het kristal verborgen houdt dat licht schenkt aan de wereld. Dat kristal is de zuster van de zon en heeft water nodig om zich te voeden. Morwena heeft het opgevist uit de rivier onder de grote waterval en laat het nu langzaam uitdrogen. Als het kristal helemaal droog is, zal niemand de zon ooit nog kunnen zien. Morwena verzamelt machtige legers om zich heen met strijders die het bloed van hun slachtoffers drinken. Haar krijgers, de orks, komen uit holen diep onder de grond en in het noorden vindt ze ook veel aanhangers onder de ijsbewoners. Nu rukt haar leger langzaam op naar het zuiden...

Voor lezers vanaf 11 jaar en voor alle echte fantasy-liefhebbers.


Elfentrol

De trol Groftak voelt zich diep beledigd door twee elfen die hem verwijten dat hij vreselijk uit zijn bek stinkt en dat zijn ongewassen lijf uren in de wind ruikt. Het wordt hem allemaal teveel en hij beklaagt zich bij Rotsensplijter, de koning van Trollenland. Deze bedenkt een plan om de elfen de mond te snoeren. De elfen, die zichzelf als maatstaf voor schoonheid in de wereld nemen, moeten een lesje krijgen. Besloten wordt de vormers aan te spreken, die iets uit de klei moeten boetseren dat zo mooi is dat de schoonheid van de elfen daarbij vergeleken verbleekt...
En de vormers scheppen Man. Man is prachtig, zijn schoonheid wordt algauw legendarisch. Overal waar Groftak gaat, gaat ook Man. Alles gaat goed, tot ze op een dag de elf Elfreya ontmoeten...

Volledig geïllustreerd.
Voor lezers vanaf 9 jaar.


De donkere getallen

Harry de Wilde heeft iets met getallen en die kwaliteit brengt hem naar een school voor bollebozen in het Engelse Stratford-on-Avon. De leraren aan het Wonderfull Institute for Terrific Children (WITCH) zijn erg bijzonder, mag je wel zeggen. De directeur Lovecraft gedraagt zich erg verdacht, de huisknecht Igor roept wel tien keer per dag een onweer over zich af, en de lerares doorgedreven meetkunde wordt - niet zonder reden- Gromda genoemd. Maar de prefect, meneer Bones, spant de kroon: hij verspreidt zo'n afgrijselijke stank, dat men in zijn nabijheid nog nauwelijks durft te ademen...
En dan is er ook nog het vreemde schoolreglement... en waarom zijn de kelders absoluut verboden terrein?

Voor lezers vanaf 10 jaar.
4de druk


Angeldust, een lied voor de sterren

Heather, een vijftienjarig meisje, is meestal op zichzelf en verzot op boeken en muziek. Op een feestje wordt ze hopeloos verliefd op Jimmy. De vonk slaat over en plots lijkt het leven haar toe te lachen. Na het feestje blijft Jimmy nog wat hangen en schrijft een lied voor Heather. Wanneer hij naar huis loopt, vergeet hij de tekst. Hij haast zich terug naar het café, maar dan wordt hij overreden.
Wat eerst een mooie droom leek, verandert eensklaps in een
nachtmerrie...

 

 

Voor lezers vanaf 13 jaar.
3de druk
 


NIYÁ

Kleine Bever is een twaalfjarige indiaanse jongen die aan astma lijdt. Hij wordt uitgestoten door zijn leeftijdsgenoten, want door zijn gebrek aan lucht zal hij immers nooit een krijger kunnen worden. Hij vindt echter steun bij Tanawa-ke, de medicijnman van het dorp. Die wil Kleine Bever voorbereiden op de grote, eenzame zoektocht naar zijn totem. Zonder die totem is het onmogelijk om een echte man te worden...

Met illustraties van Marcel Rouffa.

Voor lezers vanaf 10 jaar   
2de druk 

Genomineerd voor de Kinder- en jeugdjury Vlaanderen 2004-2005


De thuiskomst, het lang verzwegen verhaal van koning Arthur

Wanneer Jonas’ grootvader op zijn sterfbed ligt, geeft hij Jonas de opdracht om thuis, in de open haard, een geheim vakje te openen en daaruit een kistje te halen. Jonas, die erg veel van zijn opa houdt, vervult de opdracht en haalt het kistje meteen. Wanneer zijn opa het kistje opent, zit daar een erg gewone, bruine steen in. Maar wanneer opa hem in zijn handen neemt, begint de steen te stralen en plotseling ondergaat de man een verjongingskuur.  

 

Voor lezers vanaf 10 jaar   


Schaduwwereld

Kurt is een ontspoorde tiener. Met zijn ouders heeft hij geen contact en zijn leraren vindt hij oersaai. Om de verveling te verdrijven zoekt hij zijn toevlucht in drugs. Maar daar loopt het mis.

Hij raakt in coma en komt terecht in een wereld waarvan hij het bestaan niet vermoedde. Daar heeft de tirannieke leider zo zijn eigen methodes om het volk in zijn greep te houden. Zonder het te willen wordt Kurt meegezogen in een wervelwind van gebeurtenissen, terwijl de twee werelden hem uiteen dreigen te sleuren.

Op meer dan één manier komt zijn leven in gevaar. Maar kan je wel sterven in een wereld die de jouwe niet is?

Voor lezers vanaf 13 jaar  
(uitverkocht)

2de prijs Kinder- en jeugdury Vlaanderen 2004.


Kleuren

Kleuren 2006Steven is net veertien geworden. Zijn vader – bouwondernemer – houdt er sterke rechts-extremistische ideeën op na. Zijn moeder – lerares zedenleer – is de rust zelve. De laatste tijd zijn er nogal wat spanningen in het gezin, en Steven is bang dat er op een dag geen verzoening meer mogelijk zal zijn.

Bij de vaak nogal heftige discussies in de klas over een multiculturele samenleving houdt hij zich het liefst afzijdig, ervan overtuigd dat iedereen respect verdient.

Op een dag vertelt zijn vriend Kobe hem over een nieuw computerspel, waarin je als vreemdeling terechtkomt in een nieuwe wereld, waar je huidskleur een belangrijke rol speelt, waar je een nieuwe taal moet leren en werk moet zien te vinden, en het moeilijkste van alles is dat je er ook vrienden moet proberen te maken. Hij raakt haast verslaafd aan het spel. Ook al omdat hij zich in het werkelijke leven geconfronteerd ziet met soortgelijke dingen, want op de dag dat hij verliefd wordt op Amina, een Marokkaans meisje, wordt zijn wereld totaal op zijn kop gezet.

Dan ontdekt Amina dat haar broer, die het hen knap lastig maakt, zich bezighoudt met dingen die het daglicht niet verdragen.

Voor lezers vanaf 12 jaar
2de druk

BEKROOND: eerste prijs Kinder- en jeugdjury Limburg 2003 in de categorie van 12 tot 14 jaar.


De dodelijke pijp

Joliens zusje, Ellen, sterft aan bloedkanker en de vreugde die vroeger zo vaak in huis hing, is verdwenen. Haar moeder lijdt erg onder het verlies en loopt rond als een levende dode.

Kort na de begrafenis komen enkele mensen uit de buurt samen met haar vader. Ze hebben ontdekt dat er opmerkelijk veel mensen in de buurt kanker krijgen  en ze geven de schuld hiervoor aan de verbrandingsoven die dag en nacht, zeven dagen lang, zijn vieze rook de lucht in spuit. Er wordt een raad opgericht die zegt dat het nu maar eens definitief gedaan moet zijn met deze vuiligheid. Jolien krijgt hiermee een nieuw doel in haar leven en op een dag zal ze samen met haar vriend Robin het terrein van de verbrandingsoven binnendringen en wat ze daar ontdekt…


Voor lezers vanaf 10 jaar  
3de druk 

Derde prijs Kinder- en jeugdjury Vlaanderen 2002


BIBLIOGRAFIE

DE DODELIJKE PIJP, 2001
KLEUREN, 2001
SCHADUWWERELD, 2002
DE THUISKOMST, 2002
NIYÁ, 2003
ANGELDUST, 2003
DE DONKERE GETALLEN, 2003
ELFENTROL, 2004
KRISTAL VAN HOOP, 2004
DE DONKERE GETALLEN II: GEVANGEN IN DE TIJD, 2004
MARA, 2005
DE DONKERE GETALLEN III: DE GROT VAN MERLIJN, 2005
VERKEERD MOMENT, VERKEERDE PLAATS, 2006
DE DONKERE GETALLEN IV: KATHARENTREDEN, 2006
ALLEEN IN HET DONKER, 2007
LILJANA, 2007
IK BEN TOCH NIET GEK, 2008
DE PIJN VOORBIJ, 2008
HELSE NACHT, 2008 (in HET GROTE BUITENGEWOON BEANGSTIGEND bloedstollende BIBBERBOEK)
DE DONKERE GETALLEN V: PIRATENNEST, 2008
ROODKONTJE, 2009
JUNIOR, EEN VERHAAL VAN HOOP, 2009
GATENKAAS, 2009
DE DONKERE GETALLEN VI: RIDDER VOOR ALTIJD, 2010
AANVALLEN: GLADIATOREN, 2010
AANVALLEN: RIDDERS, 2010
OPGEFOKT!, 2010
BAD TRIP, 2011
AANVALLEN: TOVENAARS, 2011
HART VAN GOUD, 2011
HEAVEN CAN WAIT: REIZIGERS, 2012
HEAVEN CAN WAIT: JAGERS, 2012
GEWOON  ANDERS, 2012
DE DONKERE GETALLEN VII: REIS NAAR DE TOEKOMST, 2013
EILANDEN: DE PROFETIE, 2013
EILANDEN: DE GAVE, 2014
EILANDEN: ZENERIA, 2014
DE POORTWERELD: DE STORM, 2015
DE POORTWERELD: HET UUR VAN DE WEERWOLF, 2016
DE POORTWERELD: HET OFFER, 2016
DE POORTWERELD: DE WITTE HEKS, 2017


Last updated: 06/03/2017 .
All rights reserved. Copyright © Luc Descamps 20/09/2002.

Luc Descamps

AnyArt